fredag 12 augusti 2011

TOMIC - Masking several stamps

Hej - Hello - GutenTag!


Now it is time again to enter the Magnolia TOMIC challenge # 10 - Masking several stamps. If you are unsure how to mask several stamps or want to know more about the challenge, please visit Magnolias TOMIC blogg here. I have used the Tilda from the Summer Stamp Club 2011.

I will now go back to writing i Swedish agin.

Ljusblå cardstock som grund. Det mönstrade pappret kommer från Maja Design 6*6 inch sammlingen. Det mönstrade pappret har jag ruggat kanten på och sedan chalkat med distressdynan walnut stain, samt sytt runt med svärmors symaskin.

Ovanpå det mönstrade pappret har jag placerat en kakservett och därefter en bit wellpapp. Wellpappen har jag målat lite med vit crackle paint och sedan strösslat glitter över direkt. Därefter fäst själva motivet ovanpå med 3D-kuddar.

Jag har ju köpt min Big Shot maskin, tjoho! Den måste jag ju nyttja, här har jag skurit ut en swirl från Tim Holtz. Den har jag sprayat med pärlemoglimmermist och när det har torkat har jag chalkat lite här och var med distressdynan walnut stain. Pyntbäret är från Magnolia. Blommorna är från mina gömmor och de har givetvis fått bada i glimmermist också! Nålarna har jag hittat lite här och där.

Såhär ser själva motivet ut, Tilda är maskad så att hon sitter på månen. Sedan har jag skurit ut runt kanterna och placerat på 3D kuddar. Motivet är målat med distressfärgerna och jag lär mig sakta men säkert hur jag ska göra. Här ser man nog bättre allt glitter i crackle painten också.

Till höger om motivet har jag fäst en härlig ring av pärlor som jag har fått av min kompis Anna. Några vita blommor som har fått glimmermist och stickles. En liten metallnyckel med natursnöre. Några halvpärlor i hörnet. Skylten "Fly me to the moon" tillhörde också Magnolias Summer Stamp Club 2011. Den har jag stämplat och chalkat med distressdynan walnut stain.

Jag har provat något för mig nytt! Användt en watermarkstämpeldyna och Magnolias stjärnstämplar som också tillhörde Summer Stamp Club 2011. Sedan gnott lite glimmermist pulver över. Då bildas de fina stjärnstämplarna uppe i hörnet, syns kanske bättre om ni klickar på bilden och zoomar.


Med detta kort tävlar jag i TOMIC Challenge #10 - Masking several stamps.

Tack och hej för denna gång!!


Rebecka

tisdag 9 augusti 2011

Fler härliga småkort - billig scrapbooking!

Så var det dags igen!

För en ny skörd med "småkort". Jag gillar verkligen att göra dessa. Inte för att de går snabbare att göra, för det är inte så stor skillnad. Utan för att de blir så små och söta när de är klara. Tror att det blir många sådana här i framtiden.

Det första kortet har jag gjort åt svärmor. Hon skulle ha det ihop med ett ljus som hon skulle ge till sin syster som tack.

Vit cardstock där jag har stansat hörnen med fiskars hörnstans. En kakservett i bakgrunden. Vinröd cardstock med ett mönstrat papper med en stor ros på. Det  mönstrade pappret har jag ruggat och chalkat kanterna på med distressdynan walnut stain. Därefter sydde jag ihop det pappret med det vinröda.

En liten "Tack" stämpel på en bit akvarellpapper med vinröd cardstock i bakgrunden, monterad med 3D-kuddar.  Ett natursnöre som jag fäst i ett hål i hörnet så att hon kunde binda fast kortet i ljuset.

Rosor i olika färger. En nål som jag trätt ett vinrött band på. En knapp. Lite blad och en charm som det står "Made with love" på.

Ännu ett litet tackkort. Vit cardstock som grund och en mörkröd cardstock bakom det mönstrade pappret från Maja Design. Samma "Tack" stämpel som ovan, ett brunt band runt det mönstrade pappret, som för övrigt har ruggade kanter och chalkade med distressdynan walnut stain. Lite blommor, blad och knapp samt lite halvpärlor.

Nästa kort har jag gjort som ett stafflikort. Ett litet mini-staffli kort! Svart cardstock som grund, kommer inte ihåg vad det mönstrade pappret kommer ifrån. Jag har ruggat, chalkat och sytt alla kanterna. En liten hörnstans bit har jag fäst nere till vänster. Lite halvpärlor till höger. En stor spets som bakgrund. En fräck stor metall charm som en kungakrona med blommor, blad och knapp mitt på.

Så här ser kortet ut från sidan.

Stämpeln "Carpe Diem" får sitta som stopp nere. Den är stämplad med distressdynan walnut stain samt chalkat kanterna med samma dyna.

Nederdelen av det mönstrade pappret har jag bara fäst i 3 kanter så att det finns möjlighet att sticka in en tag att skriva sin hälsning på. I hålet har jag fäst lite natursnöre, sidenband och ett litet löv.


Det var dagens skörd av småkort!


Rebecka

måndag 8 augusti 2011

Änglar i mängder!

Änglar finns de?!

Vid jul är det vackrast med änglar. Klart att de finns runt omkring oss hela tiden och skyddar oss och vägleder oss, det tror i alla fall jag. Man får ju tro som man vill. Min sambo bara småler åt mig när jag pratar om energier, änglar, spöken och vättarna i stallet. Jag brukar säga att han ska vara lite mer "troende" för vättarna tycker det är jätteskoj att försnilla bort hans saker i garaget och stallet. Hi hi!

Jag ligger ju som sagt lite efter i rapporteringen därför gör jag nu en liten "grupp" uppladdning av olika julkort som jag har scrappat. Måste ju vara ute i tid!!

Ett vanligt stafflikort, med grönmönstrat papper som jag ruggat och chalkat kanterna med distressdynan walnut stain. Stafflikort är roliga för att man just kan ha dem stående. Det bruna bandet kommer från Börjes. Ängelbilderna har jag köpt på Pappersbiten i Allingsås, även där ruggat kanterna och chalkat dem.

Lite olika blommor. Inte så bra skärpa på detta fotot dock.

Som "stop" för kortet satte jag några utstansade blad som jag stansade hos min kompis Emelie. Sedan en vit blomma med en röd ros ovanpå, enkelt men fint.

Kanten har jag stansat med MS-kantstans. Tillverkat en liten tag med "God Jul önskar" på som jag stämplat med distressdynan walnut stain. Kanterna är givetvis chalkade med samma dyna.

Nästa kort är också en form av stafflikort, 6*6 inch som är vikt på mitten och den övre delen är sedan vikt igen på mitten. På baksidan har jag satt ett litet stopp så att den delen stannar upp. Mönstrat papper från Maja Design (kladdkaka). De kanterna är ruggade och chalkade med distressdynan walnut stain.

Lite blommor, knapp och natursnöre. Bladet kommer från Magnolia.

En liten bit akvarellpappepr som jag stämplat "God Jul" på och sedan chalkat kanterna och pyntat med halvpärlor. Satt dubbelhäftande tejp i ytterkanterna och tryckt ihop det lite så det lyfter upp i mitten.

 En tag är gömd inunder på baksidan, där har jag stämplat med distressdynan walnut stain en liten ram med meddelande. Ett julrött sidenband i hålet så det är lättare att dra ut tagen.

Denna kortvikning har jag provat en gång tidigare och gillar den starkt, du finner instruktioner till hur du gör här. Vinröd cardstock med Maja Designs papper Kladdkaka. Alla kanter på mönsterpappret är chalkat med distressdynan Walnut stain. Den lilla biten bakom änglarna är även ruggade i kanten. Det gröna bandet kommer från Börjes. Kanten är stansad med MS-kantstans.

Änglarna är för söta i sig så jag tyckte inte massa pynt var på sin plats utan lite halvpärlor ute i hörnen räckte.

Inuti har jag fäst en bit vitt akvarellpapper där jag har chalkat kanterna med distressdynan walnut stain. Texten "God Jul önskar" är också stämplad med walnut stain.


Det var ett gäng julkort mitt i sommaren!


Rebecka

torsdag 4 augusti 2011

Askur - världsvinnare i Paris 9 juli 2011 - Grattis

Askur - you are a winner!

When I veiw the statistics of this blog I can see I have visitors from many other countries! The countries that top is US and Germany (after Sweden of course), where scrapbooking is huge. But also other countries like Polen and Argentina. Facinating - why would they visit my blog, and how did they end up there? Anyway - you are all very welcome, I tend to write in Swedish - if no one says otherwise. I'm not even sure I know the different scrap terms to explain what I have done with the cards...

Nu så, tillbaka till Askur! Vem är han och vad har han vunnit? Svärmor ville ha ett kort att ge till uppfödaren av hennes två hundar. Ursula (uppfödaren) har måååånga hundar var av Askur är en i den flocken. Svärmors hundar är islänningar även så är Askur. Det hör man på namnet.

Askur har vunnit ett prestigefyllt och fint pris i Paris. Läs mer om det här. Där kan du givetvis läsa mer om Ursula och hennes hunduppfödning och alla valparna.

Så här ser kortet ut i sin helhet. Vad jag har gjort är att jag har startat med ett akvarellpapper som bas. Stämplat Magnolias stämpel "You are a winner" över hela pappret med distressdynan walnut stain. Sedan har jag använt en roströd chalk och chalkat rätt långt in på pappret men sparat lite vitt i mitten. Därefter ruggade jag kanterna som jag sedan chalkade med distressdynan walnut stain.

Jag stämplade Cheerleader Tilda med svart i mitten och sedan embossade jag några Magnolia stjärnor i nedre högra hörnet. Alla fyra stämplar är från Magnolia summer stamp club. Några halvpärlor ute i hörnen.

Den lilla vinnar rosetten har jag målat med distressfärgen faded jeans i olika styrka. Skrivit 1 med en embossingpenna och sedan lite guldembossing på. Det var ju viktigt att denna var så lik Askurs rosett som han vann som möjligt!

Bandet är från Börjes, nålen har jag köpt på Cafe Magnolia, pärlringen har jag fått av min kompis Anna. Knappen är från mina gömmor. Bladet från Magnolia. Blandade blommor av mina och Marias.

Namnet Askur har jag användt färdiga skumbokstäver, målat med en blå gelglitter penna så det glimmar fint. Här syns de tre guldembossade stjärnorna bättre också.

Insidan pyntade jag med akvarellpapper, kanterna stansade jag med fiskars stansen och sydde kanterna och chalkade dem med distressdynan walnut stain.
Lite natursnöre täckt med en blomma från Maria samt en halvpärla för att "blinga" lite på insidan också.


Det var jätteskoj att göra detta kort till Askur och hans husse och matte!


Vov, vov!

Rebecka

tisdag 2 augusti 2011

Ännu mer jul mitt i sommaren!

Ännu ett semesterkort!

Där satt man i stugan på semestern och tänkte på julen, längtade lite efter julmusiken på radion. Testade en ny kortvikning och ni hittar beskrivningen till den här.

Ett mönstrat papper som viks som beskrivningen berättar. En vacker spets får pryda kanten.

En liten söt tomte som jag har färglagt lite mer som en vätte, han e för söt med sin lyckta. Givetvis har jag användt mig av distressed ink färger. Bladen har jag stansat med min kompis Emelies stans. Blommorna har jag köpt någonstans.

När du öppnar upp kortet har jag satt ett annat mönstrat papper i bakgrunden som jag har ruggat kanterna på samt chalkat med distressdynan walnut stain. En bit akvarellpapper med chalkade kanter och stämplat "God Jul önskar" på.

Blir ni inte lite sugna på stora vita snöflingor, granen kläs med härliga gamaldags julkulor och änglahåret sätts på julljusen....suck! Jag älskar verkligen julen.


Ho, ho, ho....

Rebecka

måndag 1 augusti 2011

Badpojken har inte fått nog av att bada!

Härliga sommardagar!

Ett stafflikort med den underbara badpojken som motiv. Svärmor ville ha ett kort till sitt barnbarn William och jag satte mig och knepade och knåpade. Ville gärna göra ett stafflikort men roligt att ha en annan form på.

Mallen som jag användt till formen på cardstocken kommer från en gammal plåtburk som det har varit kaffe i. Den plåtburken fick vi när Johns mormor gick bort, hon bodde i ett hus på Adelsö. Nu är det så att lilla William bor i samma hus nu för tiden, lite skoj! Stämpelmotivet är kompisen Marias.

Så här ser kortet ut när det står upp (på en påtburk från min mor). Ljusblå cardstock och ihopsatt som ett stafflikort. En kakservett i bakgrunden och på nederdelen ett blått mönsterpapper som jag har chalkat kanterna på med distressdynan walnut stain. Lite pärlor längst fram också.

Motivet har jag målat med distress ink färger på 300g akvarellpapper. Klistrat det på en bit vinröd cardstock och sedan sytt kanterna på svärmors symaskin.

En liten närbild på pojkens ansikte. Kanterna är chalkade med distressdynan walnut stain.

Den stora blomman har jag köpt på Panduro, de små är nog från Maria. Knappen kommer hemmifrån mors gömmor. Bladet minns jag inte var jag har köpt.

En bit akvarellpapper som jag har skurit som en vimpel, chalkat kanterna med distressdynan walnut stain. Bokstäverna kommer från Panduro. Satt fast denna med 3D-kuddar och lim.

På sidan av nederdelen har jag stuckit in en tag och knutit lite band och natursnöre i hålet så att det är lättare att dra ut, för att läsa den lilla hälsningen.


Det var allt från badpojkens äventyr!

Rebecka

Vad säger man till någon som sörjer - ett samtal, en kram eller ett kort...

God kväll i stugorna!

Nu har jag köpt min efterlängtade stansmaskin Big Shot. Har testat den lite igår kväll men eftersom jag ligger efter i min kortrapportering så tar det väl ett par dagar innan ni ser något jag har gjort med den.

Kerstins (svärmor) mosters man har gått bort och hon ville sända henne ett kort. Det var lite svårt att scrappa ett kort till någon som sörjer, det finns liksom inte ord eller bilder man kan använda som tröstar någon som har mist sin livskamrat. Men jag gjorde ett tappert försök. De underbara änglabilderna har jag köpt för att använda till julkort har jag tänkt men de passade även detta tillfället. Visst är de underbara!

Ni finner en beskrivning till hur man viker detta kortet här.

Svart cardstock i grunden, Maja Design mönsterpapper "Kladdkaka" som jag har ruggat kanten på den lilla biten. Alla kanter på mönsterpappret är chalkade med distressdynan walnut stain. Ett brunt band knyter ihop kortet, bandet har jag köpt på Börjes.

Bladet är från Magnolia. Blommorna tror jag är från Maria. Knappen är från min faster Lisa. Nålen har jag köpt någonstans...

När du fäller ut kortet ser det ut så här. Inuti har jag satt en bit akvarellpapper som jag har chalkat kanterna på och textat "Tänker på dig".

Detta kortet kan jag varmt rekomendera er att scrappa, jätteskoj och inte supersvårt!


Ha en fortsatt skön kväll!

Rebecka

Fjärilar och flugor hör sommaren till

Hej hopp i sommarvärmen!

Jag testade en vikning på ett kort när vi hade pyssel i garaget och det ville jag testa igen. När vi var på semester fanns det tillfälle och detta blev ett generellt kort. Jag förklarade lite här hur jag gjorde.

Gul cardstock som grund. Pappret på framsidan har jag ruggat i kanterna och chalkat med distressdynan walnut stain.

Pyntbär och blad från Magnolia, den stora röda blomman och den vita är från kompisen Marias gömmor, de bruna blommorna har jag köpt någonstans. Knappen är från mina egna gömmor. Det lilla hjärtat som det står "Made with love" på har jag köpt på My Cards & Home i Trollhättan. Nålen med hjärtat har jag köpt på Café Magnolia utanför Nossebro.

Runt kortet har jag gjort ett band av papper med vit cardstock i botten, samma mönstrade papper med ruggade och chalkade kanter. En spets inunder det mönstrade pappret, samt ett band för att kunna knyta ihop det. Lite blommor och pearlmaker. Hela bandet kan man antingen knyta upp eller kasa av uppåt.

Så här kan man ha kortet stående. Inuti har jag klätt sidorna med ett papper med fjärilar och flugor, lite sommrigt.

Sedan ett tomt akvarellpapper som jag chalkat där man kan skriva sin hälsning.

Nederkanten har jag vikt upp och stansat en bit vit cardstock med MS-kantstans. Lite pearlmaker på en rad.

Det var lite mer semesterkort som jag gjorde på Borgön i Juli.


Lev väl!

Rebecka