lördag 31 december 2011

Mitt första shaker card!

Gott Nytt år!

När sambon är borta och jag får en liten stund för mig själv så är det ju skoj om jag tar och uppdaterar min blogg, det blir väl lite julkort ett tag till men har redan börjat pyssla på lite andra kort - vilket var roligt!


Jag var ju tvungen att testa att göra ett shakercard. Det var lite svårt men till slut fick jag till det rätt så ok. Fast jag behöver köpa bättre dies till min big shot. Så här blev resultatet i alla fall. Magnolias lilla snögubbe som motiv. Ett vitt-blått vinterpapper, lite wellpapp som jag har chalkat med distressdynan walnut stain. Det röda pappersbandet är stansat med MS-stans.

Så här ser motivet ut på närmare håll. Under ramen har jag fäst 3D-kuddar tätt-tätt. Lite vitt glitter läggs i och så sätter man ihop.

Skakar man så rör sig glittret över snögubben. "Plasten" som ligger som fönster är ett gelantinblad som är tillskuret att passa.

Lite rosor, blad, pynt, charm och ett band pryder det ena hörnet. Blommorna har fått lite glimmermist.

Uppe i hörnet stämplade jag "Julkramar" och fäste ovanpå allt. Här ser ni även att kanten på pappret är sytt på symaskin.

Ha en trevlig nyårsafton!


/Rebecka

tisdag 20 december 2011

Tändsticksask till Lucia

Ska du gå bort i jul?

Det är alltid bra med lite "gå bort presenter" på lager så där vid jul. Denna kanske jag först hade tänkt ge till någon själv men i stället ville svärmor ha en present att ge bort.

Så här ser hela asken ut. Jag har klätt den runt om med en mörkröd cardstock och där på ett härligt prickigt papper som jag ruggat och chalkat kanterna på.

Den söta lilla Tilda är i farten med sin stjärna. Ett roligt och härligt motiv att måla. Den vita dressen har jag bara målat lite lätt i kanterna med ljusgrå nyans för att förstärka djupet lite. Tilda fick öronhängen och stjärnan lite stickles.

En enkel ros, en charm, ett blad och lite pynt i ena hörnet är det som krävs.

På baksidan satte jag en liten lapp att det är jag som har gjort denna. Här ser man även hur asken ser ut från sidan.

Dagens rapport avslutad!


/Rebecka

söndag 18 december 2011

Teljuskort till Berit

Hejsan!

Jag har länge velat prova att göra ett te-ljuskort så kom äntligen dagen då jag tog mig tid! Åkte till Veronica och så pysslade vi en kväll mitt i veckan. Det tog ganska lång tid att göra detta för det är så många delar och sidor att klä med papper.

Jag valde därför att inte rugga kanterna utan bara chalka dem med distressdynan walnut stain.

Pappret på utsidan är Maja Design och helt ljuvligt. Kanten har jag stansat med Fiskars stans. En swirl från Tim Holtz. Bandet runt har jag köpt på Börjes i Tingsryd. En liten kakservett pryder i bakgrunden.

Lilla Tilda är bara för söt med sitt lilla paket bakom ryggen. Denna stämpeln köpte jag på Magnolias Open House dag i oktober och hon är en av favoriterna. Även text stämpeln köptes in då. Kanterna är chalkade. Lite halvpärlor i nederdelen. Lite stickles för att glittra till det hela.

Lite blommor, knappar, blad och annat pynt i ena kanten.

Insidan är också klädd med papper från Maja Design, helt ljuvligt som vanligt.

Detta kort fick Johns moster Berit som tack för att hon har stickat raggsockar och fuskpolo till lilla Signe.


/Rebecka





fredag 16 december 2011

Farsdag ska firas!

Och så kom fars dag och jag hade glömt...

Vad gör man då, jo man scrappar ihop ett kort kvällen innan postgången och så får det bli som det blir!


En ny stämpel med Edvin på som jag köpte på Magnolias Open House dag. Lite festlig med sina glas på brickan. Kanterna är ruggade och chalkade.

Motivet är målat med distressfärgerna, har chalkat kanterna med walnut stain dynan. Satt lite stickles på bubblorna ovan glasen.

Lite blommor, pyntbär och blad fästes ovanpå lite wellpapp som jag har chalkat kanterna på.

Min nya tag die från Magnolia var jag ju bara tvungen att testa också! Fäste en liten charm i en bit natursnöre. Stämplade Carpe Diem.

Min far blev glad och det var viktigast!


/Rebecka

torsdag 15 december 2011

Julen är snart här och pyssla bör man!

Hejsan!

En rapport med blandade julkort! Håll till godo, kanske kan insperera de som är ute i sista minuten...

En kortvikning jag har gjort tidigare också. Enkel och snygg. Den lilla tomteflickan har jag maskat in på en bakgrund av jultext. Sedan målat med distressfärgerna.

Lyfter man bort själva "taggen"....

...så ser det ut så här på insidan. Här har jag användt min Big shot maskin för att stansa ut en bit i akvarellpapper som jag chalkat kanterna på och stämplat en hälsning.

Det här kortet är lite roligt. Jag hade en ide om kortvikning, jag vek och skar och vek och skar...kvar blev en tummetått!

Samma motiv som ovan med ett rutigt papper på röd cardstock. Varför krångla till det?

Lite blommor i ena hörnet för att krydda lite julrött på kortet.

Baksidan satte jag bara min hälsning och sedan ner i en cellofanpåse.

Samma motiv igen. Ett enkelt juligt papper som man inte riktigt kunde jobba så mycket med, ruggat kanterna och chalkat dem. En enkel julblomma som dekoration.

Bakom motivet fäste jag en tag.

Tagen stansade jag kanten på och stämplade "Julkramar" med distressdynan walnut stain.

Det var denna dags julrapport!

/Rebecka

tisdag 13 december 2011

När Max fyllde 15 år

Godkväll!

Nu tog jag lite tid att skriva igen. Har legat sjuk i 2 veckor och då kan man tycka att jag kanske borde orkat, men ack nej - sängliggande i 6 dagar och sedan tillfriskna. Har nog aldrig varit så förkyld i hela mitt liv!

Nog om det, nu till ett kort jag gjorde i augusti (ligger ju lite efter). Detta var en beställning från Anneli.

Ett stafflikort är ju aldrig fel. Det är alltid lite klurigt att göra kort till killar, särskillt tonårspojkar. Jag hade 2 pojkstämplar, en som spelade fotboll och en som spelade tennis. Jag frågade Anneli om Max gjorde något av detta - hör och häpna vilken tur jag hade att han spelade tennis!

Motivet har jag målat med distressfärgerna. Sytt kanterna på alla pappren samt chalkat dem. Stämplat hans datum.

Lite enklare blommor och blad i kanten. Inte för mycket bling-bling.

En grattis stämpel på en bit akvarellpapper som är lite upphöjd.

En tag att skriva sin grattishälsning på gick att dra ut från sidan. Allt lades i cellofanpåse såklart.

Det var allt för denna gången!

/Rebecka