torsdag 31 maj 2012

Rosa criss cross kort

Hejsan!

Idag visar jag ett criss cross kort igen, har bara gjort ett tidigare men det var kul att göra igen. Länk till beskrivning hittar ni till vänster i menyn.

Vit cardstock som bas. Ett härligt rosa blommigt papper. Det vita som jag stansat är stansat med Martha Stewart kant stans. Bokstäverna är nyinköpta, de tyckte jag var väldigt söta. Kanterna på pappret är chalkade med distressdynan walnut stain.

En TH die använd för swirl'en. Lite blommor och en söt fjäril blir prydnad på framsidan.

På pappret på insidan klistrade jag fast en tag så man lätt kan dra upp insidan och läsa meddelandet.

Detta kort gjorde jag till min sambos svägerska Jessica. Hon tyckte om det!


/Rebecka

tisdag 29 maj 2012

Bröllopskort med sedelficka

Klockorna ringa!

Då var det dags igen, rapporten om det 3:e bröllopskortet. Såg detta pappret på en blog och blev så glad när jag hittade det på My Cards & Home i Trollhättan.

Brun cardstock som bas. Därefter ett vitt cardstock som jag har användt MS kantstans på och som går hela vägen runt. Det mönstrade pappret har jag ruggat och chalkat kanterna på.

Stämplat på 300g akvarellpapper och chalkat kanterna. Lite halvpärlor och pärlband. Blommor och charm.

På insidan har jag embossat en swirl i silver och chalkat kanterna på pappret.

Här ser man själva sedelfickan i mitten också. Jag har skurit ut hålet med skalpell och sedan stansat ut blommönstret i mitten.

Det var allt!

/Rebecka

lördag 26 maj 2012

Nils dop inbjudan

Snart dags för dop!

Nils kom till världen, jag fick min lille pojk. En flicka sedan tidigare, lilla Signe som har blivit så stor. Tänk vad fort tiden går. Det är inte länge sedan jag träffade John, 2007. 2008 köpte vi huset. 2009 förlovade vi oss. 2010 fick vi lilla Signe och nu är Nils här. Vilken förändring, inte länge sedan man var en bitter singelbrud mitt i storstaden. Flängde fram och tillbaka utomlands i jobbet och hade typ inget liv vid sidan av arbetet. Nu är ju allt viktigare än jobbet...barnen, sambon och Hålhagen.

Så, snart dags att döpa lille Nils. Jag är inte en väldigt religös person, mer andlig - tror på något större. Klockan är sent när jag skriver detta så jag känner mig något filosofisk. Dopet är en väldigt fin händelse tycker jag, man välsignar det nykomna barnet - hälsar den välkommen till jorden.

Vi kommer inte ha ett dop med massor av folk, bara de närmaste familjemedlemmarna och vänner.

Det fick bli ett ganska enkelt dopkort för jag hade kort om tid att få ut dem och juni är en upptagen månad för många så det fick gå undan lite.

En vit slät cardstock som bas. Stämplat "Inbjudan" med en ljusblå färg. En blå cardstock som ram. Embossat en söt barnvagnsstämpel där jag har chalkat kanterna med samma blå färg som stämpeln.

Nils Rask ska döpas!

/Rebecka

torsdag 24 maj 2012

Stilrent bröllopskort

Då var det dags igen!

Bröllopskort nummer 2 i raden. Hittade en blog som hade fina bröllopskort att få inspiration från "Lindas pysselsida".

Svart cardstock som bas. Det vita mönstrade pappret trodde jag inte att jag skulle hitta, tror det är samma som Linda användt. Men jag fann det på My Cards & Home i Trollhättan! Bakom det mönstrade pappret har jag pärlemoglimrande papper från Bokia. Spetsen kommer från min kompis Veronicas gömmor. Embossat "Herr & Fru" (kommer också från My Cards & Home, som har massor av roliga stämplar). Även embossat ett stort hjärta. Blommor, nålar och en söt charm.

Kravet var en sedelficka och jag gjorde en enkel lösning denna gången och lade bara till en bit cardstock på insidan. Stansade ur ett hjärta och embossade en söt kärlekstext. På höger sida har jag stämplat hörnen med guldhjärta. Sedan klistrat in mörkröda små hjärtan.

Dags att knyta sina band!?

Rebecka

tisdag 22 maj 2012

Grattiskort till en man - Roy blir 40 år!

Hej!

Min sambos bror har fyllt 40 år och kalas ska det bli. Roy ska få en jägarexamen i present ifrån sin familj. Jag fick äran att scrappa ett kort till honom och så här blev det.

En härligt blå cardstock som bas. Mönstrat papper som jag ruggat och chalkat kanterna på. Rundlarna har jag stansat ut på min bigshot. Stämpeln är från Magnolia. Hörnstansen är Martha Stewart.

Så här ser Edwin ut i närbild. Liten söt festprisse med sina glas med bubbel. Jag har målat med distress ink färger på 300g akvarellpapper.

Blad, pyntbär och blommor. Man får inte blinga för mycket när det är till en man!

Bokstäverna kommer från Panduro. Fler blommor, charm och annat. Bandet kommer från...kläder! Ja ni vet de där jobbiga banden som de syr dit för man ska kunna hänga kläder på en galge utan att de ramlar av. Problemet är ju att de tittar ju alltid ut ur kläderna när man har dem på sig. Därför klipper jag av dem och återvinner dem i scrappingen. Jag ber även andra (som inte scrappar) att spara dessa banden till mig.  :-)

Hipp Hipp Hurra det är Roys dag idag!

/Rebecka

lördag 19 maj 2012

Bröllopskort med Tilda & Edwin

Kärleken övervinner allt!

Fick en förfrågan från en kompis att scrappa ett bröllopskort. Det har jag bara gjort en gång tidigare och det är alltid svårt när man inte känner personerna så därför gjorde jag 3 varianter så att hon fick välja ett av dem. Idag redovisar jag hur jag gjort det första. Kravet var att det skulle finnas möjlighet att ha sedlar i kortet.

Vit pärlemoglimrande papper som bas från Bokia (A4). Vikt i 3 delar. Mönsterpappret tror jag är Maja Design men inte helt säker. Det har jag chalkat kanterna på. Ett lite glimrande band fäst om pappret. Sen stansat ut två blommor i samma typ av papper som basen och dekorerat med rosa halvpärlor. Stämpeln har jag sprungit runt och letat i flera butiker efter bara för att göra dessa korten.

Stämpeln kommer från Magnolia. Det har jag målat med distress ink färgerna och Tilda har fått lite stickles på blommorna. Skurit ut motivet och fäst med 3D-kuddar.

När man är på stämpeljakt hittar man alltid massa andra saker, svindyrt att gå i scrapbutiker. Hörnstämpeln var ett sådant inköp, men det ångrar jag inte och kommer få mycket användning av den. Här har jag stämplat med silverfärg. På höger sida har jag skurit av en bit av pappret så att det bildar en ficka som man kan lägga sedlar i. Givetvis en kärleksstämpel också!

Love is in the air!

/Rebecka

onsdag 16 maj 2012

Enklare julkort

Jul, jul, strålande jul...

Så var det dags igen, att göra lite julkort. Denna gång en enklare variant.

Brun cardstock som bas. Embossat en julstämpel med julklappar. Lite brunt band.

Röd cardstock som bas. Stansat ut rundlarna. Stämplat granen och satt röd stickles som julkulor. En God Jul stämpel fastlimmad. Kanten har jag användt limpenna och löst glitter.

Det var allt!

/Rebecka

måndag 14 maj 2012

TOMIC #49 - BINGO

Hej!

Nu så, la upp detta inlägget igår men eftersom vi hade strömavbrott så var bilderna inte så bra och jag hade inte så mycket tid att skriva för jag var hos svärmor och la upp inlägget (som hade ström).

Detta alster tävlar jag i Magnolias tävling TOMIC #49 - BINGO.
Jag har valt BINGO bricka: GLITTER - MAGNOLIA PATTERNED PAPER - BUTTERFLIES

GLITTER hittar ni: Fjärilen har glimmer mist, rinestones, swirl har stickles, Tildas tröja och rosett har stickles.

Nu så ska jag berätta lite om mitt lilla alster.

Jag har valt en vit cardstock som bas och bigat på 3 och 6 inch. Magnolias söta papper har jag prytt kortet med som jag har ruggat och chalkat kanterna med distress ink dynan walnut stain.

Pappret på insidan är kanten stansad med Martha Stewarts kantstans. Jag har chalkat kanterna med distress dynan. Stämplat en swirl med samma dyna och sedan satt stickles på för att glimma till den.

Motivet är egentligen en påskstämpel men det struntar jag i för Tilda är så söt när hon kramar den lilla kaninen. Jag har maskat in gräset och satt dit en liten svamp. Målat på 300g akvarellpapper med distress ink färgerna. Håret har jag givetvis tagit lite guldglimmer i och tröjspetsen och rosetten i håret har fått stickles.

Dessa ljuvliga körsbärsblommor! Rosorna har också fått stickles på sig. Ett par blad i bakgrunden som jag har stansat ut hos min kompis Emelie. Några rinestones i hörnen.

Fjärilen har jag stansat ut på 160g akvarellpapper. Målat med distressfärgen "Spun sugar" och därefter sprayat med glimmermist. Ett par rinestones som extra bling på ryggen.


Det var mitt tävlingsbidrag!

/Rebecka

fredag 11 maj 2012

Gate fold card till mor på hennes födelsedag!

Hej hallå!

Idag ska jag visa kortet jag scrappade till min mor. Vi slog ihop hennes födelsedag med morsdag och köpte en Big Shot stansmaskin. Jag har ju dragit ner henne i scrap-träsket...oups! Hon har alltid varit kreativ och pysslade massor när vi var små, sydde kläder/dockkläder, pysslade med filt, gjorde gipsfigurer...ja allt möjligt! Så det var inte konstigt att hon fastnade för scrapping oxå när vi hade pysseldag i garaget förra året.

Saken var den att mina föräldrar och lillebror skulle åka till Malaga när mor fyllde år så det var lite pusslande. Jag ringde och beställde maskinen i en scrapbutik i Växjö som min lillebror Henrik var och hämtade och gömde hemma hos sig. Jag skickade detta kortet till Henrik som han skulle ta med sig till Malaga.

Så här ser kortet ut i sin helhet. Lila cardstock som bas. Kanterna på pappret har jag ruggat och chalkat. Det lila bandet har jag tagit på insidan av papprena.

Uppe i hörnet satte jag en grattisskylt som jag stämplat på akvarellpapper (300g) och chalkat kanterna, vikt upp två av hörnen. Lite blommor och bling samt en charm.

I det nedre hörnet hamnade det pyntbär, en ring med pärlor och lite blommor.

Så här blev kortets insida. Satte givetvis en bild på en big shot i kortet och det gjorde nog att det kliade i mors fingrar med tanke på att hon var i Spanien och maskinen hemma.
En liten närbild på Tilda som jag har maskat så att hon blir sittandes på tårtan. Jag har målat med distress ink färgerna på 300g akvarellpapper, sytt kanten och satt lite gröna halvpärlor på kanten.

Gissa om mor blev glad!!

Tjing,
Rebecka

onsdag 9 maj 2012

Nils Rask - Välkommen till världen

Hejsan!

Dagens inlägg kräver lite mer bakgrundsinformation innan jag visar dagens alster. Jag jobbar ju på ett företag som finns globalt och har många kollegor i andra länder. Vi har jobbat ganska tätt genom åren med vårt kontor i Nederländerna. När kollegor där fick barn skickade de kort till vårt kontor med info om den nyfödda och oftast en liten bild också.

Detta tyckte jag var en väldigt trevlig tradition. Ett sätt att visa upp den nyfödda för nära och kära ganska snart efter den är född. Jag som de flesta har släkten utspridd och vissa kusiner träffar man inte på år och dar, och därför skoj för dem att få en bild på barnet.

När jag fick Signe 2010 så valde jag att använda mig av en reklambyrå som jag jobbat med via arbetet. Jag har fotograferat det kortet också så ni får se det med. När jag fick Nils hade jag ju fastnat i scrapträsket rejält och ville därför scrappa hans kort.

Framsidan av Signes kort. Tog ett kort på hennes fötter och bilden gjordes om till svartvitt.

På insidan satte jag ett foto som jag hade beställt och vi tryckte informationen om Signe, så som födelsedatum, vikt, längd mm.

Så här blev Nils kort. Jag älskar ju lila. John tyckte det var för "flickigt". Ja, ja...jag är flicka och jag gillar lila! Ett pärlemoglimrande grundpapper som jag stämplat "Välkommen till världen" på. Stansat ut i Big Shoten en vit rundel och en lila. På den lila har jag embossat en stämpel från Magnolia med silverpulver. Sedan prydde jag det med två blommor och två halvpärlor.

På insidan blev det ett papper med Nils info samt ett foto som jag beställde.

Visst är det en trevlig tradition!? Det blev 43 kort totalt och jag hade att pyssla med ett tag. Lite jobbigt när värmepistolen pajade mitt i allt...

Ha det gött!

Rebecka

söndag 6 maj 2012

Scrappade småkort till jul

Hej!

Då var det dags för en ny rapport med småkort som jag har scrappat av överblivet material. Det är jultema idag. Jag tror korten talar för sig själv.







Tjingeling!
/Rebecka

onsdag 2 maj 2012

Kort till en bebis - pojke

God dag i stugorna!

Jag har många kompisar som ska få smått i år och det är ju alltid roligt att vara förutseende och ha ett kort färdigt. Någon måste väl få en pojk??

Så här ser kortet ut i sin helhet. Det mönstrade pappret är från Magnolia, likaså stämpeln. Jag har användt min Big Shot för att stansa ut rundlarna. Hörn grejerna är stansade med MS-hörnstans.

Motivet har jag målat med distressfärgerna. Lite stickles på spetsen.

En bit spets i bakgrunden. Blommorna är stansade. Här ser man att jag har sytt kanten också.

Blommor och blad. En liten charm.
Insidan är enkelt gjord med en stämpel på lite akvarellpapper.

Nu så kan det väl "poppa" ut ett litet gossebarn snart?


/Rebecka