måndag 27 augusti 2012

Enklare babykort till Pricken och Pastorns lilla tös!

Hej!

Ännu ett babykort till våra vänner utanför Huddiksvall. De fick en liten tös och då fick jag ju kasta ihop ett litet kort.

Rosa cardstock (så klart) som bas och ovanpå det ett gulligt papper från Magnolia med rosa kaniner. Kanterna har jag ruggat, chalkat med distressdynan walnut stain och sedan sytt runt om med svärmors symaskin. Staketet är en die från Magnolia, likaså bladen. Swirlen är från T.H. Lite pärlband, blommor, brads, en ros och en ursöt charm. Halvpärlorna kan man ju inte vara utan heller.

På insidan stämplade jag texten "bä, bä, vita lamm...". Kronan som är en stämpel kommer från Magnolia.


Det var denna rapport!

/Rebecka

onsdag 22 augusti 2012

En ny kortvikning till Mirjam

Hejsan!

Jag fick en ny beställning ifrån Anneli. Hennes systerdotter fyllde 25 år och då ville hon gärna ha ett scrappat kort. Jag hade hittat en vikning jag ville testa men jag ändrade den lite. Jag ville att den bakre delen skulle synas så jag kunde sätta hennes namn på den. Sedan ville jag också att kortet skulle passa fint i en 12,5x12,5cm cellofanpåse.

Så här blev det.

Vit cardstock som bas och ett härligt prickigt mönstrat papper. Kanterna har jag ruggat, chalkat med distressdynan walnut stain och sedan sytt dem.

Så här ser kortet ut uppställt.

Lite blommor och charm. Bladen är från Magnolias die. Swirlen är min mors och jag har målat med glitterpenna på men det syns lite dåligt.

Jag bara älskar denna söta lilla Tilda stämpel med paketet bakom ryggen. Jag har målat med distress ink färgerna. Staketet är en Magnolia die också.

Mirjam blev tydligen väldigt glad för hon har aldrig hittat något kort eller liknande med hennes namn på eftersom det är lite ovanligt.

Alltid härligt när man har nöjda kunder och de som får korten.


/Rebecka

tisdag 7 augusti 2012

Babykort med groda från Magnolia

Hejsan!

Då har Linda fått sin lilla son! Han ska heta Rasmus. Linda har alltid gillat grodor så då fick det bli ett babykort med min nyinköpta lilla groda.

Vit cardstock som bas. Det mönstrade pappret kommer från Magnolia. Alla kanter är chalkade med distressdynan walnut stain. Staket-die'n kommer också från Magnolia. Swirl-dien har jag lånat av min mor.

Bladen är stansade med Magnolias die. Lite pyntbär, rosenknoppar, rosor och blå blommor pryder kortet också. Den lilla fot-charmen tycker jag är så söt och passar bra till babykort.

Kvack-kvack! Målad med distressed ink färgerna. Kronan har jag målat med en guldstämpel dyna, stämplat lite på paletten och blandat till lite vatten. Mörkblå glitter gelpenna har blivit målat på toppen av kronan.

Så här blev insidan. La till informationen om Rasmus till vänster.

Nu har vi även träffat den lilla sötnosen och jag gosade extra mycket med honom!


/Rebecka

fredag 3 augusti 2012

Julkort: kortvikningar och shaker card

Nu nalkas det julkort igen!

En svart-vit bild hade jag kvar i gömmorna och den ville jag använda. Vinröd cardstock som bas. Julpappret kommer från Magnolia i Borås. Tagen har jag stansat på min Big Shot och den kommer också från Magnolia. Lite ostduk i bakgrunden samt två blad. Några rosor, en nål, en knapp och en metallcharm som en gran.

Testade en ny kortvikning som jag tyckte verkade rolig. Det var lite pilligt att få in den utstansade kanten men jag lyckades till slut. Samma papper som ovan. Bladen har jag stansat från min mors stans.

Så här blev insidan. Rundlen har jag stansat hos min mor.

Här kommer en vikning som jag har gjort tidigare och den är ganska enkel. Utsidan blev så här.

Sen tar ban bara bort mittenpartiet så öppnas kortet och det såg ut så här på insidan.

Sista kortet för idag är ett litet shaker cards. Motivet har jag stämplat hos min kompis Anna, sicken söt liten mus. Sen har jag målat honom med promarkers och gul gelglitterpenna. Julblommorna har jag fått av Anna. Hjärtat har jag stämplat hos min kompis Emelie.


Tjo och tjim!

/Rebecka