måndag 31 december 2012

Grön jul Tilda med paket bakom ryggen

Hej!

Idag visar jag ett något enklare julkort fast ändå med ett handmålat motiv. Jag målar med distress ink färgerna på 300g akvarellpapper. Använder pensel 00 mest.

Mörkgrön cardstock som bas för ett 6x6 inch kort. Sedan en vit cardstock som jag har stansat kanten med Martha Stewart kantstans. Stämplat en "Julkram" stämpel med walnut stain distressdynan.

En stor vit ros med utstansade vita blad i bakgrunden med en söt ängel-metallcharm.

Motivet som är handmålat går i gröna toner. Jag har satt lim på kjolen och luvan och därefter hällt över "puffy" som då fastnar i limmet. Ger det hela en lite luddig yta.


Dagens rapport avklarad!

/Rebecka

söndag 30 december 2012

Tilda på staket - maska stämplar (masking several stamps)

Hej!

Idag ska jag visa ett kort med maskat motiv. För er som inte scrappar innebär det att man sätter ihop 2 eller flera stämplar. I detta fallet är flickan en stämpel och staketet en annan. Då stämplar man först flickan på en post-it lapp och skär eller klipper ut henne. Sedan stämplar man henne på ett akvarell papper, täcker över henne med post-it lappen och stämplar sedan staketet över henne. Sen drar man bara bort post-it lappen och flickan sitter helt plötsligt på staketet.

Det kan ibland vara lite svårt att få till det rätt. Jag brukar då ta en blyerts penna och dra streck utmed där jag vill att staketet ska vara. Sen ritar jag streck på mitt akrylblock, som jag sätter staketet på, med en tuschpenna så att man ser vart staketkanten är. För när man väl vänder på den stämpeln så vet man ju inte exakt vart kanten går. Sen är det bara att sudda ut blyertsen och tuschen går ju bort när du rengör stämpeln. Hoppas ni fattar vad jag menar. Man kan ju maska in hur många motiv man vill, enda regeln är - det motiv du vill ha främst stämplar du först!

Min favoritblå cardstock som bas. Ett härligt mösterpapper där jag har utnyttjat både fram och baksidan. En kakservett sticker fram, en swirl vid sidan och lite blomster.

Här är en bild på lite blommor. En metallcharm med en korg med blommor.

Motivet i lite närmare vy.

Insidan satte jag en grattisstämpel.


/Rebecka

lördag 29 december 2012

Jul-Tilda med paket bakom ryggen

Halloy!

När jag gjorde detta kortet så gjorde jag det i syfte att ha med på julmarknaden i Upphärad den 1 december. Layouten fann jag i Magnolias tidning och ville testa den. Jag gillar verkligen att göra julkort som inte är så "juliga" med julfärger och så. Så detta blev en snabb favorit!

Jag hade ju lite "tur" att just detta kortet såldes inte på julmarknaden så jag hade nöjet att i stället få skicka det själv, mina föräldrar fick ta emot det.

Vit cardstock som bas och därpå ytterligare vit cardstock som jag chalkat kanterna på. Det bruna mönsterpappret ovan på där. Sen gjorde jag två lösa rektanglar med blått mönstrat papper ovanpå vit cardstock, även där är kanterna chalkade. En kakservett i bakgrunden och två tags från Magnolias die. Lite spets i tagsen med natursnöre.

Motivet är från Magnolia och Tilda har fått lite blå stickles på kjolen och luvan. Detta motivet är härligt att måla, inte jätte krångligt men ändå lite söta detaljer.

Två metallhörn är ditklistrade. En ros med stansade blad.


Det var dagens visning!

/Rebecka

fredag 28 december 2012

Sankta Lucia!

Hejsan!

Jag gillar verkligen julkort som inte är så "juliga". Är inte detta härligt?

Vit cardstock som bas. Under det blå mönstrade pappret har jag en mörkbrun cardstock. Snöflinge-die'en är ju så fin. En tag som sitter under motivet, en kakservett, lite spets och ett textpapper med jultext.

 Lite blommor och blad.

En närmare titt på Lucia!


/Rebecka

torsdag 27 december 2012

Snabba enkla grattiskort

Hipp hipp hurra det är din dag idag!

Jag gjorde lite enkla grattiskort till att sälja på julmarknaden som jag ska visa nedan. Det är konstigt, på julmarknader verkar det som folk är fast i limbo och tror att bara julen existerar. Jag sålde julkort och tändsticksaskar men grattiskort var det inte många som köpte. De kommer väl på det efter nyår "attans mitt syskonbarn fyller ju år 3 januari!". Tja...jag har gott om dem nu och behöver inte scrappa så många i år till mina egna.

En del papper är så fina att man vill inte sätta massa "pynt" över de vackra bilderna. Detta kort hade en söt liten flicka och jag satte bara en liten spets längst ner, en fjäril i hörnet och en halvpärla som det ser ut som hon ska plocka.

Här var också ett sött barnpapper som jag inte ville "klistra över" med en massa saker. Så det blev lite halvpärlor i hörnet, stora blommor med en rosa brad och en skylt.

Här är också ett fint papper med en söt ängel och jag tyckte det var synd att skära isär pappret så därför fick det fortsätta på baksidan. Det blev en liten skylt och två blommor med lite bling-bling.

Baksidan.


Det var dagens rapport!

/Rebecka

onsdag 26 december 2012

Brinnande het tändsticksask!

Rock'n roll!

Jag skulle på ljusparty och då kände jag att det borde passa med en scrappad tändsticksask till värdinnan, eller vad säger ni?

Tjejen i fråga gillar hårdrock så då blev detta pappret en given sak.

Det är en vanlig stor tändsticksask som jag har klätt 3 sidor med svart cardstock. Det mönstrade pappret har jag ruggat och chalkat kanterna på. Lite blommor, stansade blad och en döskalle-metallcharm blev pyntet.

 På sidan satte jag lite text och två halvpärlor.

Jag ville ju få asken lite festligare så då tänkte jag slå in den i cellofan och då ville jag ha ett litet kort till. Så här blev det.

Allt ihop! Tjejen blev väldigt glad för presenten och vi hade ett trevligt ljusparty. Det blev ju lite shoppat av mig också.


Tack och hej!

/Rebecka

tisdag 25 december 2012

Lilla alven Tilda i julskrud

Tjena!

Idag blir dett ett nytt julkort som jag har gjort. Stämpeln är från Magnolia och de är så söta de där alverna.

Mörkbrun cardstock som bas och vit bakom det mönstrade pappret. Det mönstrade pappret kommer från Magnolia och kanterna är ruggade och chalkade med distressdynan walnut stain.

Ett par julblommor ihop med en rosett fick bli lite pynt på detta kortet.

Så här ser hon ut i närmare vinkel. Bakom motivet har jag stansat ut en bit wellpapp i min big shot och chalkat det lite grann. Motivet är målat med distressfärgerna.


Ha det skönt!
Rebecka

måndag 24 december 2012

Edwin med blomma

Hejsan!
 
Idag visar jag ett kort jag har gjort för en kille/man. 
 
Vit cardstock som bas. Mörkbrun cardstock bakom det mönstrade pappret. Det mönstrade pappret är kanterna ruggade och chalkade med walnut stain dynan. Runt kortet har jag satt ett pappersband där jag har stansat kanten med Fiskars kantstans. Sedan gjort hål och trätt igenom ett mörkblått band och knytit rosett.

 Pyntbär, körsbärsblomma, rosor och en knapp som pynt.

På insidan har jag fäst själva motivet på mörkbrun cardstock och gjort det som en ficka. Där har jag stuckit ner en tag som man då kan skriva sin lilla hälsning. Det är lite skoj att pynta korten på insidan också.

Valde att måla Edwin i helbrunt. Blev väldigt nöjd med det.


Tjo och tjim!
/Rebecka

söndag 23 december 2012

Stafflikort med maskat motiv - masking 2 stamps

Hej!
 
Nu var det ett tag sedan sist! Det beror på att när jag skulle lägga upp ett inlägg så ville inte bloggen lägga upp fler bilder. Då trodde jag att jag skulle börja betala nu för min bloggsida och när man har två små barn så har man inte all tid i världen att sätta sig in i saker. Så jag tänkte att det tar jag vid julledigheten för då kanske man har lite fler barnvakter.
 
Så idag när jag skulle se vad som hade hänt verkar det som det funkade!? Fattar ingenting. Sen var det ju så att Blogspot bara ändrade min layout och fuckade upp sidan. Blev så trött. Så nu har jag väl justerat den lite tillfälligt men är inte helt nöjd med layouten eller färgen. Får se om jag hinner justera i ledigheten.
 
Det positiva är att jag har massor av kort på lager att visa för er och jag hoppas att det inspirerar några där ute!
 
I have also seen that I have many visitors outside of Sweden. And maybe in the future I try to write some comments in English. But do not hesitate to contact me via the blog if you have questions how I have done my cards or the materials!
 
Ett stafflikort blev det. Mörk vinröd cardstock passade bra med Magnolias julpapper. Kanterna är ruggade och chalkade.

 Lite blommor, pyntbär, utstansade blad och en metallcharm.

Motivet är maskat och båda stämplarna kommer från Magnolia. Jag målar med distress ink färgerna på 300g akvarellpapper.

 Satte två tags under motivet. Tagen är också Magnolias die.

En liten ficka med en tag att önska god jul.


Det var dagens rapport!


/Rebecka